Refugi del Pla de l'Erola. Experiència Ve de Gust. Ribes de Freser

El Refugi de Pla d’Erola és un refugi de muntanya de la Vall de Ribes, es troba a 1.524m d’alçada i situat al costat de la pista forestal de Ribes Altes. S’hi pot accedir a peu (2 h i 1/2 ) o en cotxe (35 min. )des de Ribes de Freser.

Al refugi hi trobaràs un lloc amb molt encant on gaudir de la natura, vistes espectaculars, tranquil·litat, excursions en família i on fer tota mena de celebracions…,

El refugi disposa de taules de picnic per poder gaudir dels millor menjars per emportar de Ve de Gust.

Més informació: http://www.refugipladerola.cat/

El sortidor noucentista de Ribes de Freser. Experiències Ve de Gust

Ideat per l'arquitecte municipal Josep Danès als anys trenta, és un dels indrets emblemàtics del municipi de Ribes de Freser.

Arbusts, parterres, espígol, romaní, santolina i boixos sota la pèrgola són algunes de les plantes que s'hi troben.

La font del Sortidor està al centre del municipi, al costat mateix de la pujada cap al barri del pavelló.

El sortidor disposa de bancs per seure, allà es pot degustar els menjars per emportar Ve de Gust.

Més informació:

Vall de Núria. Experiència Ve de Gust. Ribes de Freser

La vall de Núria és una vall pirinenca al terme municipal de Queralbs, a la comarca del Ripollès, a les Comarques Gironines. A una altitud de 1.964 metres sobre el nivell del mar, envoltada per cims de gairebé tres mil metres, on hi neixen multitud de fonts i torrents. Per raó de la seva situació geogràfica i el clima, presenta una flora i una fauna característiques de la muntanya medioeuropea i de l'alta muntanya alpina. A més, hi viuen espècies vegetals i animals endèmiques dels Pirineus. Aquesta vall és accessible mitjançant el tren cremallera o bé a peu, seguint algun dels camins de muntanya que arriben fins a Núria. Aquí es va redactar l'any 1931 l'estatut d'autonomia conegut com a «Estatut de Núria».

A la vall hi ha un llac artificial, el Santuari de la Mare de Déu de Núria que alberga la talla romànica. L'església actual es va inaugurar l'any 1911. Poc després es va afegir l'hotel i es va iniciar la construcció del Via Crucis, obra que no s'acabaria fins a 1963.

L'any 1931, a la cambra número 202 de l'hotel, es va redactar el que seria l'Estatut d'Autonomia de Catalunya que va quedar ratificat a les urnes el 2 d'agost de 1931 i aprovat per les Corts Generals el 9 de setembre de 1932.

Us proposem gaudir d'aquest paisatge espectacular d'alta muntanya amb un transport singular: el tren cremallera. El cremallera té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

Vall de Núria disposa de zones de picnic interiors i exteriors per gaudir del menjar per emportar de Ve de Gust

Més informació: http://www.valldenuria.cat/

 

 

Font de la Margarideta. Ribes de Freser. Experiències Ve de Gust

La Font de la Margarideta és una de les 20 fonts i podria ser, la mes destacable del municipi de Ribes de Freser.

És una font de llegenda perquè era la font dels Golluts de Ribes, l'única font on els era permès beure i agafar aigua. El seu nom popular es deu a que una dona petita, segurament una golluda que es deia Margarida, anava a buscar aigua.

Està situada al nord de Ribes de Freser, concretament damunt de l’estació del cremallera Ribes-Vila, s’hi pot accedir per un camí ample de terra que surt de l’aparcament de l’estació on podeu deixar el vostra vehicle; aquest camí fa una certa pujada i un gir a la dreta, on esdevé el passeig de Santa Caterina.Només iniciar el passeig es troba a la seva esquerra La Font de la Margarideta, enlairada uns metres sobre el camí, cal pujar unes escales. Si veniu des del passeig de Santa Caterina i La Font del mateix nom, us queda a la vostra dreta.

Disposa de bancs de pedra on es pot degustar els menjars per emportar de Ve de Gust en un entorn fresc i molt agradable.

Més informació:

 

Ermita de Sant Antoni. Experiències Ve de Gust. Ribes de Freser

L'ermita de Sant Antoni (1.271 m), és un dels llocs més coneguts de la Vall de Ribes. Aquesta ermita està situada a ponent, sobre Ribes mateix, en un punt on conflueixen els termes municipals de Ribes i Campelles. Va ser erigida al segle XVII, i ha estat restaurada en més d'una ocasió; conserva un retaule i tot l'interior d'estil barroc.

És un lloc idoni per una experiència VdGust, l'ermita de Sant Antoni disposa de taules de picnic en el seu entorn. També de prats per jugar amb la canalla o estirar-se i molt bones vistes. Us recomanem visitar el búnquer construit per la Guerra Civil on podreu contemplar una vista de 270º de la Vall de Ribes. 

 Més informació:

Certificats i marques de garantia vdG

eurofulla-CCPDE-proximitat-marca-garantia-vdgust
girona-excellent-marca-garantia-vdgust
iceland-fisheries-marca-garantia-vdgust
lgr-marca-garantia-vdgust
pirineus-marca-garantia-vdgust
producte-del-ripolles-marca-garantia-vdgust
venda-proximitat-marca-garantia-vdgust
xai-lleto-marca-garantia-vdgust
ve de Gust. Menjars per emportar

Ve de Gust 
Ctra. de Puigcerdà 8,
17534 Ribes de Freser,  Girona
972 28 17 56
644 19 83 29
Avis legal, política de privacitat i galetes